29.7.2014

Päivä 6: Laugafell - Ytri Mosar


Yöllä alkoi todella kova tuuli ja sade. Hotpoolin jälkeen ulos kuivumaan jättämämme bikinit ja pyyhkeet olivat aamulla litimärkiä.

Lähdimme liikkeelle 50 kilometrin ratsastuspäivään sateessa. Sain hevosekseni toistamiseen Blesin, Sadulla oli uusi tuttavuus Kjöf, joka oli erinomainen reipas maastoratsu. Ratsastuspäivä oli pitkä ja lähes koko ajan satoi ja tuuli kovaa. Reitti oli enimmäkseen pitkää ja suhteellisen helppoa hiekkatietä. Vaihdoimme puolessa välissä hevosia. Sain Stjarnin ja Satu Blairin. Stjarni oli oikein mukava ja nopea tölttääjä, mutta otti aika paljon painetta laumasta. Blair oli todella mukava, mutta kuumeni sekin tällä kertaa ajoittain hieman laumasta.

Loppupuolella päivää oikaisimme jokilaakson kautta. Reitillä oli useita joen ja puron ylityksiä, ja osassa oli todella upottavaa sammalsuistoa. Erään puron ylityksessä oli puron jälkeen korkea ja jyrkkä törmä, joka oli täysin upottavaa sammalta. Stjarnilta meinasi loppua vauhti kesken, kun edellä oleva hevonen pysähtyi törmän päälle. Oli todella lähellä, ettemme kaatuneet taaksepäin hevosen kanssa. Onneksi Stjarni sai pidettyä tasapainonsa ja pääsimme kiipeämään törmän ylös.

Saavuimme lopulta autiomaan keskellä olevalle pienelle vihertävälle alueelle, jossa oli hevosaitaus. Jätimme hevoset yöksi sinne ja meidät vietiin autolla tunnin ajomatkan päähän Kidagilin majataloon yöpymään. Alun perin tarkoituksena oli yöpyä hevosten luona teltoissa, mutta huoltoauton peräkärryn hajottua toistamiseen jouduimme tekemään tämän ratkaisun, koska tavaroiden kuljetus olisi ollut liian hankalaa. Majatalo tuntui sadepäivän jälkeen luksukselta! Illallinen tarjoiltiin pöytiin ja pääsimme jopa saunaan!

Talon alakerrassa oli myös pieni museo, joka esitteli islantilaisten lainsuojattomien elämää.