25.7.2014

Päivä 2: Holaskogi-Poristungur


Heräsimme sateiseen aamuun ja aamupalan jälkeen suuntasimme kohti hevosaitausta. Sain ratsukseni Lofturin ja Satu Atlin ja olimme molemmat eturyhmässä. Lähtö talleilta kuumensi hevosia todella paljon, joten alku sujui erittäin vauhdikkaasti koko eturyhmän osalta. Satu oli saanut Atlin voimakkuudesta jo ennakkovaroituksen ja se kävi sen verran kuumana, että seuraavan tauon aikana vaihdettiin Sadulle hevoseksi Ölkovri.

Ratsastimme hienoissa maisemissa joen rantaa seuraten ja vuoristomaisemia ihaillen.Lounastauon pidimme joen rannalla ja hevoset olivat sen aikana vanhassa kiviaitauksessa. Iltapäivän hevoseksi sain vanhan suosikkini Skarpurin, joka osoittautui erinomaiseksi ratsuksi ja nousi uudestaan suosikikseni. Sadulla oli mukava ratsu Glaita. Ratsastimme ison joen yli puusiltaa ja lauma yritti puskea läpi ja ohittaa eturyhmän, jossa olimme.

Reitin lopussa ohitimme ison vesivoimalaitoksen, ja saavuimme perille Poristungurin majalle. Loppuosa matkasta sujui aurinkoisessa säässä. Päivän aikana sattui kaksi kaatumista, kun yksi hevosista kompastui asfaltinreunaan noustessamme ratsastuspolulta hetkeksi tielle ja ratsastaja putosi satulasta. Myöhemmin myös toinen hevonen kompastui kuoppaan ja ratsastaja putosi. Onneksi pahemmilta kolhuilta vältyttiin ja näistä selvittiin säikähdyksellä.