28.7.2014

Päivä 5: Haumyrir - Laugafell


Aamulla oli vieläkin kovempi tuuli kuin edellisinä päivänä. Aamiaisen jälkeen tuuli tarttui keittiötelttaan ja repi sen irti kiinnityksistään. Teltta lähti vauhdilla vierimään pitkin aavikkoa. Yritimme juosta sen kiinni, mutta vauhtia oli liikaa. Teltta päätyi lopulta jokeen, josta ongimme sen ylös yhteisvoimin. Kastumisen lisäksi siitä oli mennyt rikki tukirakenteita. 

Lähdimme päivän 45 kilometrin etapille kovassa tuulessa. Sain ensimmäiseksi hevoseksi Minnan, joka oli entinen kilpahevonen. Se olikin nopea ja tasainen tölttääjä, joka halusi mielellään olla lauman kärjen tuntumassa. Sadulla oli hevosena Stjarni. Lähes koko päivän maisema oli loputonta hiekka-aavikkoa ja hiekan seassa oli isoja kivenmurikoita, mikä vaikeutti tölttäämistä paikoin. Välillä oli pienten jokien ylityksiä. 

Toisena hevosena minulla oli Gaiva, joka toimi mukavasti takaryhmän hevosena. Sadulla oli ratsuna Natan, joka innostui välillä jokien ylityksestä liikaakin ja painoi kädelle pyrkien ohittamaan muita. Laukka maistui Natanille myös alkuun paremmin kuin töltti.  Päivän toinen etappi tuntui todella raskaalta ja pitkältä ja aavikko oli loputon. Välillä satoi hieman ja sade tuntui tuulen takia kuin neuloilta, jotka pistelivät kasvoja. 

Viimeisenä hevosena minulla oli Skarpur, joka oli tunnetusti hieno hevonen, mutta ei ehkä parhaimmillaan kivisessä maastossa. Sadulla oli Prins, joka oli mukavatölttinen, rauhallinen ja mukautuva takaryhmän hevonen. Visa kaatui kompastuessaan ratsastajineen, mutta onneksi mitään pahempaa ei kuitenkaan sattunut

Saavuimme Laugafelliiin, jossa odotti vuoristomökki ja kuuman lähteen vedestä muodostettu hotpool, jossa oli ihana käydä rentouttamassa lihaksia pitkän päivän jälkeen. Majoitus oli mökin yläkerrassa vieri vieressä olevilla patjoilla. Auringonlasku oli kaunis vuoristomaisemissa hevosten laiduntaessa laaksossa.