21.8.2014

Mahtava Sprengisandurin reissu!


Reilu pari viikkoa sitten palasimme takaisin Islannista. Sprengisandurin ratsastusreissu oli aivan mahtava kokemus! Hevoset olivat upeita ja nopeita, maisemat sekä kuumaisen karuja autiomaassa että huimaavan kauniita jokilaaksoissa. Tapasimme vanhoja tuttuja ratsastajia ja saimme uusia hevos- ja ihmisystäviä.

Ratsastimme 370 kilometriä Sprengisandurin erämaassa eli lähes koko Islannin halki lounais-kaakko-suunnassa. Lähdimme matkaan lounaasta viimeisen maatilan luota ennen Sprengisanduria ja saavuimme kaakossa ensimmäiselle farmille erämaan jälkeen. Tästä jatkoimme vielä parin päivän matkan järjestäjien kotitilalle Saltvikiin. 9 päivän ratsastusurakka tuntui etukäteen hurjan vaativalta, mutta loppujen lopuksi se sujui yllättävän helposti ja kroppakin kesti rääkin hyvin. Vain vuoristosta laskeutumispäivä oli niin vaativa, että olimme taitojemme äärirajoilla.

Sää oli suhteellisen hyvä koko reissun ajan - vain yhtenä päivänä satoi rankemmin, aurinkoakin nähtiin monena päivänä, mutta tuuli erityisesti jäätiköiden välissä oli hyytävä.

Mukana reissussa oli 19 ratsastajaa eri maista, 4 paikallista opasta, noin 80 islanninhevosta, kokki ja Trölli-huoltoauto perävaunuineen. Ratsastimme useimmat päivät siten, että osa ratsastajista oli eturyhmässä ja osa takaryhmässä. Vapaana kulkevat vaihtohevoset liikkuivat ryhmien välissä ja niitä piti tarpeen mukaan paimentaa, että lauma pysyi kurissa ja oikealla reitillä. Hevosia vaihdettiin 2-3 kertaa päivässä ja pääasiassa etenimme koko ajan töltissä.

Nyt myös päivittäiset blogipostaukset matkan varrelta ovat valmistuneet ja niihin pääsee tutustumaan alla. Tutustu myös kuvagalleriaan. Videokooste kypäräkameran otoksista valmistuu myöhemmin.

Islantiin on päästä ehdottomasti vielä uudestaan! Päässä soi vieläkin Ridum, ridum -laulu...