10.8.2016

Minilomalla Porvoon Vessöössä

Trollhorsen islanninhevoset olivat tänä kesänä ensimmäistä kertaa kesälaitumella Porvoon Vessöössä, joten päätimme kesäloman kunniaksi suunnata siskosten voimin minilomalle tervehtimään meille viikkotunneilta tuttuja issikoita. Vessöö oli juuri sopivan matkan päässä, jotta voisimme taittaa matkan sinne pyöräillen ja nauttia samalla hienoista maalaismaisemista sekä pysähtyä virkistäytymään Porvoon keskustassa.
Starttasimme matkaan keskiviikkoaamuna Sipoosta pyörälaukut pursuten - vaikka meillä oli edessä vain kahden päivän reissu, ratsastusvaatteet kypärineen veivät yllättävän paljon tilaa. 
Fillarit matkavalmiudessa

Reilun parinkymmenen kilometrin ajon jälkeen saavuimme Porvooseen sopivasti lounasaikaan ja saimme terassipöydän Zum Beispielistä. Nautimme herkulliset pastat ja nautimme hetken auringonpaisteesta ennen kuin otimme suunnan kohti Vessöötä. 
Lounaspysähdys Porvoossa
Meillä oli jäljellä olevalle 15 kilometrille hyvin aikaa, joten pysähdyimme Tarkkisissa Tarttis-kiskalla jäätelöillä ja jatkoimme sitten loppumatkan tallille. Peltomaisemat hivelivät silmää ja huomasimme pian olevamme jo perillä.
Tankkausta kiskalla

Saapuminen Vessöön saaren idyllisiin maalaismaisemiin
Trollhorsen Maria otti meidät lämpimästi vastaan ja esitteli kesäpaikan. Tammoilla ja ruunilla oli omat isot laitumet ja tilalla kodikas miljöö saunoineen. Vaihdettuamme pyörävaatteet ratsastusvaatteisiin pääsimme valitsemaan hevoset ratsastusretkelle. Päädyimme tällä kertaa molemmat tammoihin - Johannalle Frigg ja minulle Hrund. Maria lähti vetämään retkeä Reyrillä.
Matkalla hakemaan heppoja laitumelta 
Haimme hevoset laitumelta, harjasimme ja laitoimme ne kuntoon. Päivä oli todella lämmin ja aurinko porotti, joten oli vilvoittavaa päästä ratsastamaan metsäpoluille. Olimme kuulleet että Vessöössä on mahtavat maastot, mutta metsämaisemat yllättivät silti upeudellaan. Matka taittui mukavasti töltäten ja kävellen ja iloksemme hevoset jaksoivat helteestä huolimatta innostua myös laukkapätkistä. 
Sadun ratsuna Hrund...

... ja Johannalla Frigg

Jättimustikoita metsät pullollaan!

Matkaevääksi saimme poimittua vadelmia suoraan pensaista mutta runsas mustikkasato jäi tällä kertaa metsään. Ehkä ensi kesänä tulemme uudestaan ja jäämme ratsastusretken lisäksi mustikoita poimimaan.

Vadelmia suoraan hevosen selästä!
Onnistuneen retken jälkeen saavuimme takaisin tilalle ja veimme hevoset laitumelle. Meitä odotti ratsastuksen jälkeen valmiina tunnelmallinen pihasauna, jossa nautimme hyvistä löylyistä pitkän reissupäivän jälkeen. Saunottuamme illan kruunasi vielä chef Harrin valmistama maittava grilliruoka. Oli ihanaa istua ulkona lämpimänä iltana, katsella hevosia laitumella ja ihastella Suomen kesää.
Pyöräparkki saunan edustalla. Helteestä huolimatta sauna oli ihanan rentouttava kokemus ratsastuksen ja pyöräilyn jälkeen.
Harrin loihtimia grilliherkkuja 
Aamulla nousimme hyvin nukutun yön jälkeen aamupalalle keräämään voimia aamupäivän ratsastusretkelle. Tällä kertaa meitä oli lisäksemme myös kolmas ratsastaja retkellä. Hän sai ratsukseen Hrundin ja koska tammoja oli laitumella vain kaksi, päädyimme että minulla olisi tänään reissulla Frigg. Johanna sai jo eilen toivomansa ruunan Grimurin, jolla ei muistanut ratsastaneensa muutamaan vuoteen. 

Satu & Frigg 

Matka taittui sujuvasti pitkin metsäpolkuja ja hiekkateitä. Ratsastimme myös lähikylän läpi - matkan varrella oli aivan ihania vanhanajan puutaloja. Tulipa vastaan myös laidun, jossa oli tamma varsoineen. Ne olivat meistä kovin kiinnostuneita ja seurasivat meidän menoamme tarkasti aidan toiselta puolen.

Idyllistä puutalomaisemaa Londbölessä
Johanna & Grimur metsäpolulla 
Parin tunnin retken jälkeen palasimme jälleen takaisin tilalle ja päästimme hevoset laiduntamaan. Olimme molemmat kovin tyytyväisiä molempina päivinä ratsuihimme ja oli mukava kokea uusia upeita maastoja tuttujen hevosten kanssa. 
Takaisin kotilaitumelle


Kiitimme Mariaa hienosta minilomasta ja todella ystävällisestä vastaanotosta. Tämän jälkeen olikin aika siirtyä taas hevosen selästä pyörän satulaan. Alkumatkasta kävimme vielä moikkaamassa varsaa, jonka olimme nähneet hevosen selästä aiemmin. Suloinen otus!
Varsaa moikkaamassa
<3 <3 <3
Kotimatkaa varten olimme saaneet Marialta hyvän vinkin lähiseudun hiekkakuopasta Kråkössä, jossa pääsisi uimaan. Päivä oli jälleen lämmin, joten päätimme koukata hiekkakuopalle vilvoittelemaan. Hiekkakuopan vesi oli rannassa tosi kirkasta ja yllättävänkin lämmintä. Oli todella mukavaa pysähtyä kauniilla paikalla ja pulahtaa ratsastuksen ja pyöräilyn jälkeen veteen.
Kråkön hiekkakuopalla virkistävä pulahdus ja vilkutus
Varpaiden kuivattelun jälkeen fillarikengät takaisin jalkaan
Uinnin jälkeen pyöräilimme vatsat jo hieman kurnien Porvooseen, jossa söimme Gabrielin terassilla lounaaksi maittavat pizzat. Vaikka aurinko vielä lämmittimien terassilla, huomasimme uhkaavien pilvien alkavan kerääntyä Porvoon taivaan ylle ja sadekarttaa tutkittuamme totesimme että emme ehkä pääsisi ajamaan aivan kuivina takaisin Sipooseen. 
Ihana Gabriel 1763:n Vålax-pitsa
Pyörätaksikuski moikkasi terassilla syödessämme. Meidän pyörät taustalla.
Alkumatka sujuikin vielä ilman sadetta mutta viimeisellä vartilla sadekuuro iski. Tämä ei kuitenkaan enää haitannut menoa vaan pääsimme hyvin perille Sipooseen. Tuota viimeistä varttia lukuunottamatta säät olivat olleet erinomaiset!

Kahden päivän ratsastusreissusta jäi päällimmäisenä mieleen upeat maastot, mukavat hevoset, sauna ja herkulliset ruoat, hyvä seura, virkistävä uintireissu ja
  pyörämatkat kauniissa maisemissa. Iso kiitos vielä Marialle tästä mahtavasta minilomasta! 
Ensi kesänä uusiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti